Over Cablebel

Cablebel is het platform voor Belgische elektrische kabelconstructeurs.

Onze belangrijkste missie is de promotie van het gebruik van kwaliteitskabels die aan de hoogste veiligheids- en milieunormen op alle toepassingsgebieden voldoen: kabels voor bouw en industriële toepassingen, stroomkabels, datakabels en koperen glasvezeltelecommunicatiekabels.

De voornaamste activiteiten van Cablebel zijn:

  • Vertegenwoordiging van haar leden bij nationale en internationale autoriteiten in alle aangelegenheden die de kabelindustrie betreffen en met name op het gebied van normalisatie, markeringen, technische wetgeving, milieuwetgeving, enz.
  • Productpromotie: beleid voor de modernisering van elektrische installaties, bevordering van het gebruik van vuurbestendige kabels, deelname aan seminars, beurzen, paneldiscussies enz.
  • Een gezellige ontmoetingsplaats zijn voor leden van de sector waar actuele onderwerpen kunnen worden besproken zoals LVD, LVDC, CPR, EMC, HAR, RoHS, REACH, AREI, verpakkingsrichtlijn, regels voor elektrische installaties, enz.
  • Verzamelen en doorgeven van informatie (verspreiding van informatie uit de bouwsector, federaties van installateurs en groothandelaars, enz.)

 

Cablebel is opgenomen in het transparantieregister van de Europese Commissie onder nummer 454628030987-15.

Onze Missie

De promotie van het gebruik van kwaliteitskabels die aan de hoogste veiligheids- en milieunormen.

Wij vertegenwoordigen onze leden bij alle nationale en internationale autoriteiten

Dominique Rousseau, Managing Director

Metal Prices – Important information

Beste,

Ter informatie, let op: vanaf 1 oktober 2023 worden metaalprijzen niet langer gepubliceerd door Cablebel.

Met vriendelijke groeten